IMG_5581.JPG

OBS De Klokkebei

Ulvenhout

Vraag kopiëren.jpg

Vraag

Deze basisschool stond voor de uitdaging om het schoolplein geheel te vernieuwen. De vraag aan VrienDD was een herindeling van het complete schoolplein, rekening houdend met de wensen van alle betrokkenen: kinderen, leerkrachten, onderhoud, buurt, et cetera. Bovendien was er een stevig pakket met wensen zoals het schoolplein te vergroenen, uitdagend te maken, geschikt voor alle leeftijden, met sportmogelijkheden en en passant de problematiek met fietsen aan te pakken.

Oplossing kopiëren_1.jpg

Oplossing

Het resultaat mag er zijn: een groen, uitdagend en duurzaam schoolplein waar plek is voor iedereen. Elementen zijn onder andere een multifunctionele sportoplossing, parkeermogelijkheden voor fietsen, chillzones, speeltoestellen met natuurlijke uitstraling een verkeersbaan met hobbelpaden en wilgentunnels, een klimwand, speelheuvels en natuurlijke ondergronden. Bovendien is er gebruik gemaakt van hergebruikte materialen.

realisatie kopiëren.jpg

Realisatie

VrienDD was van het prille begin tot het eind betrokken in het proces. Van de eerste gesprekken, een inspirerend overleg en brainstorm met kinderen en de werkgroep, een inspraakavond voor de buurt en ouders, subsidieaanvragen en uiteraard het ontwerp, realisatie en (project)begeleiding.